timeline

Opgericht door Paul Buelens. In de loop van meer dan 50 jaar traditie staat Bakkerij Buelens nog steeds voor kwaliteit met behoud van eigen ontwikkelde recepten. Onze degen worden nog steeds met de hand gekneed om hun perfecte vorm te behouden. Tevens wordt bij de bereiding van onze produkten de rusttijden gerespecteerd en dit zodat de smaak tot zijn uiting komt.
Bakkerij Buelens werkt uitsluitend met plantaardige vetstoffen en dit zonder chemische broodverbeteraars. Ook opteren we voor het gebruik van jodiumzout.

 

In de jaren 1970 kende Bakkerij Buelens een noemenswaardige groei. Het smalle winkeltje werd omgetoverd in een grote en functionele bakkerij. Alle machines en materialen kenden een modernisering om aan de hedendaagse normen tegemoet te komen.

 

Eind jaren 1980 droeg vader Buelens de fakkel over aan dochter Lieve Buelens en haar man Luc Lauwens. Naast de banketbakkerij werd het assortiment ruimschoots uitgebreid met pralines, chocolade en koekjes.

 

Ook vandaag nog moderniseert Bakkerij Buelens om aan uw eisen en aan de gezondheidsnormen te voldoen. Bakkerij Buelens beschikt over de nodige ISO-normen en is lid van de Syndicale Unie van Bakkerijen.